Platini žiada pre MS 2018 o jednu európsku miestenku navyše

NETKY.SK • 28 August 2014, 17:13 • 2 min
Platini žiada pre MS 2018 o jednu európsku miestenku navyše

MONAKO - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vyhlásil, že starý kontinent si na majstrovstvách sveta zaslúži o jedného účastníka viac.

slovakia

left justify in out

"Európsky futbal potvrdil, že je lídrom," narážal bývalý francúzsky reprezentant na dominanciu Nemecka na nedávnom svetovom šampionáte v Brazílii. Európske národné tímy triumfovali aj na predchádzajúcich dvoch MS - v roku 2010 v JAR vyhralo Španielsko, ešte štyri roky pred tým v Nemecku sa radovalo Taliansko.

 

Európa mala v Brazílii 13 z 32 zástupcov a Platini by chcel na šampionáte v Rusku 2018 vidieť aj štrnásteho. "Plánujem požiadať o jedného európskeho účastníka navyše, pretože sme majstrami sveta," dodal Platini. Jeho štvrtkové komentáre sú opakom želania prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera, ktorý by chcel na MS poskytnúť viac miesteniek pre mimoeurópske tímy. 

 

V roku 1998, keď sa na MS po prvý raz predstavilo 32 tímov, bolo pätnásť európskych krajín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies