Platini odporučil Rusom trestný poriadok za rasizmus

NETKY.SK • 15 November 2013, 16:37 • 2 min
Platini odporučil Rusom trestný poriadok za rasizmus

MOSKVA - Šéf európskeho futbalu Michel Platini nabáda Ruský futbalový zväz (RFS), aby začal pracovať na zavedení trestného poriadku za rasizmus na štadiónoch. Incidenty tohto druhu sa v súvislosti s Ruskom vnímajú o to citlivejšie, že ide o hostiteľa majstrovstiev sveta v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Za prejavy rasizmu zo strany fanúšikov CSKA Moskva na adresu Yayu Tourého počas zápasu v Lige majstrov s Manchestrom City nariadila ešte v októbri disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) ruskému klubu zatvoriť D-sektor na jeho domovskom štadióne Chimki. Priaznivci sa na tribúnu nedostanú počas nasledujúceho domáceho duelu v Lige šampiónov proti Bayernu Mníchov (27. novembra). Touré dokonca vyslovil myšlienku o bojkote MS 2018.

"Diskutovali sme o tomto probléme na kongrese UEFA. Ak jeden futbalista urazí druhého, dostane za to trest. Za neslušné správanie fanúšikov musia niesť zodpovednosť diváci. Nikdy nebudeme takéto prejavy tolerovať. Môžete za to zatvárať časť štadióna alebo aj celý," navrhol počas návštevy v Moskve Platini, ale zároveň odmietol ideu bodovej zrážky za fanúšikovské excesy. "V takom prípade by o výsledkoch stretnutí nerozhodovali futbalisti, ale diváci," argumentuje.

Francúzsky prezident UEFA zároveň vyslovil kritiku zámeru zjednotiť najvyššie súťaže v Rusku a na Ukrajine do jednej. "Ruská a ukrajinská liga sú obe kvalitné a finančne stabilné. Nevidím dôvod, prečo by sa mali spájať. Gratulujem Ruskému futbalovému zväzu a Ukrajinskej futbalovej federácii za ich rozhodnutie odstúpiť od projektu integrácie," dodal Platini. Myšlienku sa pokúšal presadiť prvý muž ruského plynárenského gigantu Gazprom Alexej Miller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies