Plánované referendum o nezávislosti v Katalánsku nebude

NETKY.SK • 14 Október 2014, 06:40 • 2 min
Plánované referendum o nezávislosti v Katalánsku nebude

BARCELONA - Katalánski lídri neusporiadajú referendum o nezávislosti, pôvodne naplánované na 9. novembra. Vyhlásil to dnes Joan Herrera, predstaviteľ strany Iniciatíva pre Katalánsko.

slovakia

left justify in out

Katalánske vedenie podľa neho na dnešnom stretnutí s politickými silami, ktoré podporujú konanie referenda, uviedlo, že ľudové hlasovanie nie je možné zrealizovať. Agentúra Reuters s odvolaním sa na španielske médiá uviedla, že katalánsky premiér Artur Mas bude miesto toho hľadať alternatívy na konzultáciu s Kataláncami prostredníctvom iných mechanizmov.
      

Masov hovorca tieto správy doposiaľ nekomentoval, uviedol však, že predseda katalánskej regionálnej vlády bude mať tlačovú konferenciu v utorok o 10.00 h SELČ. Referendum o nezávislosti Katalánska bolo už odmietnuté španielskym ústavným súdom, regionálna vláda Katalánska však o osude hlasovania rozhodla až dnes, pripomína Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies