Parlamentný výbor si predvolal šéfa Facebooku Zuckerberga

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 21:05 • 2 min
Parlamentný výbor si predvolal šéfa Facebooku Zuckerberga

NEW YORK - Britský parlamentný výbor si predvolal šéfa Facebooku Marka Zuckerberga, aby odpovedal na otázky týkajúce sa údajného zneužívania osobných údajov.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v čase, keď úrady stupňujú úsilie s cieľom zistiť, či boli dáta používateľov sociálnej siete zneužité na ovplyvňovanie volieb v USA.

 

Britská spoločnosť Cambridge Analytica údajne použila bez dovolenia dáta z Facebooku, aby pomohla Donaldovi Trumpovi v roku 2016 vyhrať prezidentské voľby. Spoločnosť, ktorá čelí obvineniam zo zneužitia informácií z viac než 50 miliónov facebookových účtov, však akékoľvek pochybenie odmieta.

Predseda britského parlamentného mediálneho výboru Damian Collins v utorok uviedol, že opakovane žiadali Facebook, aby vysvetlil, ako používa svoje dáta, pričom jeho predstaviteľov obvinil zo "zavádzania výboru".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies