Pápež odsúdil násilie páchané extrémistami z Islamského štátu

NETKY.SK • 28 November 2014, 06:41 • 2 min
Pápež odsúdil násilie páchané extrémistami z Islamského štátu

JERUZALEM - Pred dnešnou návštevou Turecka vyzval pápež František vo štvrtok náboženských a politických vodcov, aby pozdvihli svoj hlas proti vraždám kresťanov, ktoré páchajú extrémisti z organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre izraelský denník Jediot Ahronot pápež povedal, že v súčasnosti sú kresťania vystavení najhoršiemu prenasledovaniu od ranokresťanských čias. "Napríklad v Iraku sa páchajú barbarské, trestuhodné, neopísateľné skutky," povedal František a dodal, že prenasledovanie kresťanov, jezídov a iných etnických spoločenstiev si najmä od moslimských politických a náboženských vodcov vyžaduje "jednoznačný a odvážny postoj". 
      

Militanti z extrémistickej skupiny Islamský štát sa od júna zmocnili veľkých častí územia Iraku i susednej Sýrie a vyhlásili tam rovnomenný kalifát. Sunnitskí džihádisti sú pri presadzovaní svojich cieľov takí násilní, že ich za to kritizuje aj teroristická sieť al-Káida. Jedným z hlavných terčov ich násilia sú menšiny: jezídovia, kresťania, šiiti a sýrski Kurdi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies