Opozícia chce pracovnú skupinu k reštrukturalizácii Váhostavu

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 17:29 • 2 min
Opozícia chce pracovnú skupinu k reštrukturalizácii Váhostavu

BRATISLAVA 16. apríla (SITA) - Opozícia vytvorí legislatívnu pracovnú skupinu zameranú na reštrukturalizáciu firmy Váhostav-SK, a. s. Informoval o tom predseda KDH Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

Navrhované riešenie vlády je podľa neho v záujme akcionárov a majiteľov spomínanej firmy. “Zodpovednosť alebo kompenzácia za vzniknuté škody sa prenáša na štátne aktíva. A to je neprijateľné. Naše podmienky sú za 100-percentnú prácu 100-percentná pláca. Škodu musia niesť akcionári a majitelia, nie občania,“ povedal. 

 

Aktuálne Figeľovo odvolávanie je podľa jeho slov bezprecedentné. “Odvolávanie opozičného predstaviteľa kvázi za dianie v minulosti nemá obdobu. Zároveň je to zakrývanie vládnej zodpovednosti v štvrtom roku vládnutia za podvod, ktorým je samotná reštrukturalizácia Váhostavu. A za podvod, za ktorým je dlhoročné protežovanie alebo ochranná ruka slovenských štátnych orgánov nad správaním sa Váhostavu,“ poznamenal Figeľ. 

 

Predseda KDH zároveň uvítal zhodu opozície, že v prípade Figeľovho odvolania stiahne svojich nominantov z funkcií. “Rozhodnutie má v tejto chvíli v rukách Smer, pretože svoj návrh nedokonal, ak ho dokoná, my avizované slovo dodržíme,“ vyhlásil Figeľ s tým, že Smer nemá argumenty, ale má moc. "Kto nemá argumenty, ale nahrádza ich silou, poškodzuje demokraciu,“ doplnil. 

 

Parlamentné výbory by po odchode opozičných poslancov mali podľa Figeľa fungovať formálne. “Budeme sa zúčastňovať na legislatívnej tvorbe, ale nechceme reprezentovať takúto politiku parlamentu alebo vládnucej väčšiny,“ vysvetlil predseda KDH. 

 

Premiér Robert Fico návrh na Figeľovo odvolanie odôvodnil kauzou Váhostav. Podľa neho totiž problémy Váhostavu spôsobili pohľadávky, ktoré vznikli na základe zmlúv, ktoré podpísal Figeľ v čase, keď bol ministrom dopravy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies