Obvinili vinníka nehody, pri ktorej sa zranil Tracy Morgan

NETKY.SK • 25 December 2015, 10:38 • 2 min
Obvinili vinníka nehody, pri ktorej sa zranil Tracy Morgan

BRATISLAVA – Súdna porota v štáte New Jersey v stredu obvinila vinníka hromadnej autonehody, pri ktorej sa vlani v júni vážne zranil americký herec a komik Tracy Morgan a jeho kolega James "Jimmy Mack“ McNair zomrel.

slovakia

left justify in out

Vodiča kamiónu Kevina Ropera uznali vinným z vraždy prvého stupňa, zabitia pri dopravnej nehode druhého stupňa a závažného ublíženia na zdraví tretieho stupňa.


Roper sa na pojednávaní nezúčastnil a dátum jeho predvedenia na vypočutie obžaloby stanovia neskôr. Jeho právny zástupca sa tiež krátko pred pojednávaním snažil zrušiť predošlé obvinenia tvrdiac, že publicita pripísaná prípadu znižuje Roperovu šancu na spravodlivý súdny proces. Súd jeho žiadosti nevyhovel.
K tragickej nehode došlo vlani 7. júna v štáte New Jersey, pričom 47-ročný Morgan utrpel množstvo zranení vrátane zlomenín stehennej kosti, nosa a niekoľkých rebier a v kritickom stave ho previezli do Robert Wood Johnson Hospital, kde mu operovali nohu. Koncom júna ho potom previezli do rehabilitačného centra, odkiaľ ho v polovici nasledujúceho mesiaca prepustili. Obvinený Roper pred nehodou nespal 28 hodín, keďže najprv v noci prešiel takmer 1300 kilometrov z domu v Georgii do práce v štáte Delaware a následne sa ihneď nahlásil do služby. K vážnosti zranení pasažierov mikrobusu, v ktorom sa viezli Morgan, McNair a ďalších päť osôb, však prispel aj fakt, že len jeden z nich bol pripútaný. Vyplýva to z výsledkov augustového vyšetrovania National Transportation Safety Board (NTSB). Morgan, ostatní zranení a tiež vdova po McNairovi následne zažalovali spoločnosť Wal-Mart, ktorej kamión patril, s tým, že predstavitelia firmy vedeli alebo mali vedieť, ako dlho Roper pred nehodou nespal a ako dlho šoféroval. Nakoniec sa však dohodli na mimosúdnom odškodnení.
Roper išiel, podľa predstaviteľov NTSB, pred kolíziou rýchlosťou 65 míľ za hodinu (zhruba 105 kilometrov za hodinu), pričom ignoroval upozornenia, podľa ktorých mal pre práce na ceste spomaliť z maximálnej povolenej rýchlosti 55 míľ na 45 míľ za hodinu (približne z 90 na 70 kilometrov za hodinu). Práve privysoká rýchlosť bola dôvodom, prečo nestihol pribrzdiť a zozadu vrazil do mikrobusu, ktorý sa následne prevrátil. Pasažierov z neho vyslobodili až po 40 minútach. Celkovo bolo v reťazovej havárii šesť vozidiel, v ktorých sa viezlo spolu 21 osôb. Okrem siedmich pasažierov mikrobusu sa zranili aj ďalšie tri osoby.
Tracy Morgan sa stal známym vďaka účinkovaniu v televíznej šou Saturday Night Live a seriáli Štúdio 30 Rock (2006 - 2013), za výkon v ktorom ho v roku 2006 nominovali na cenu Emmy. Okrem toho sa objavil v snímkach Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (2001), Hlava štátu (2003), Za mrežami (2005), Superhrdina (2008), Deep in the Valley (2009) či Poliši (2010). Svoj hlas prepožičal aj Luizovi v animovaných snímkach Rio (2011) a Rio 2 (2014). V roku 1996 mu diagnostikovali cukrovku a v roku 2010 podstúpil transplantáciu obličky. Jeho prvou manželkou bola Sabina Morgan, s ktorou má troch synov. Tento rok sa oženil s Megan Wollover, s ktorou sa zasnúbil v januári 2013 a v rovnakom roku sa im narodila aj dcéra Maven.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies