Obrovské záplavy v Bulharsku: Varna je zaliata vodou, hlásia dvanásť obetí!

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 09:37 • 2 min
Obrovské záplavy v Bulharsku: Varna je zaliata vodou, hlásia dvanásť obetí!

SOFIA - Bulharskí záchranári našli dve telá utopených ľudí v meste Dobrič na severovýchode krajiny, čím počet obetí silných dažďov a záplav stúpol na 12 osôb. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia v čiernomorskom letovisku Varna predtým potvrdila, že v dôsledku dažďov a záplav zahynulo najmenej desať ľudí. Nie je známe, koľko osôb je ešte nezvestných.

 

Televízie ukázali prevrátené autá v uliciach mesta. Na jednom z predmestí došlo k prerušeniu dodávok elektriny. "Je to nesmierna tragédia. Práve som na predmestí Aspruhovo. Ulice tu nie sú, domy tu nie sú, autá sú jedno na druhom," informoval starosta Varny Ivan Portnih.

      

V strednej časti Bulharska, v obci Kilifarevo, hasiči evakuovali 11 ľudí zo striech domov. Voda zaplavila cesty a zničila domy aj v niekoľkých dedinách v okolí metropoly Sofia.
      

Podľa meteorológov dažde, ktoré spadli v priebehu 24 hodín v regiónoch Varna a Burgas, sa rovnajú množstvu, ktoré obvykle spadne za mesiac. Varovali, že búrky dnes zasiahnu severnú a východnú časť krajiny.

   

Na budúci pondelok vyhlásila vláda deň smútku za obete počasia.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies