Obnovené boje na východe Ukrajiny si vyžiadali jednu obeť a 12 zranených

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 15:14 • 2 min
Obnovené boje na východe Ukrajiny si vyžiadali jednu obeť a 12 zranených

KYJEV - Ozbrojené zrážky na východe Ukrajiny si za uplynulých 24 hodín vyžiadali život jedného príslušníka ukrajinských vládnych síl.

slovakia

left justify in out

Zranených bolo 12 ukrajinských vojakov, informoval dnes oficiálny predstaviteľ ukrajinského ministerstva obrany pre vládnu protiteroristickú operáciu (ATO) Andrij Lysenko.

 

Lysenko podľa agentúry Ukrinform dodal, že dohoda o prímerí bola za posledných 24 hodín zo strany proruských povstalcov porušená 110-krát.

 

Predstavitelia proruských povstalcov a ukrajinských vládnych síl koncom januára zhodne konštatovali vyostrenie situácie v Donbase, pričom zo zodpovednosti za zintenzívnenie ostreľovania, a tým aj porušovania dohody o prímerí, sa obvinili navzájom. Došlo aj k pokusom o prelomenie styčnej línie v oblasti Donecka. Tento vývoj situácie v Donbase vyvolal znepokojenie medzinárodného spoločenstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies