Obec Fucking možno zmení svoj názov

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 19:48 • 2 min
Obec Fucking možno zmení svoj názov

Obec Fucking možno zmení svoj názov

slovakia

left justify in out

img

Obyvatelia rakúskej dedinky Fucking, ktorej názov je v angličtine známou nadávkou, majú už dosť posmechu z celého sveta a začali uvažovať nad zmenou názvu obce. "Celý problém spočíva v tom, že na zmene názvu sa musia zhodnúť všetci obyvatelia," povedal starosta Franz Meindl pre britský bulvárny denník The Sun. Fucking, ktorý je vzdialený 33 kilometrov od Salzburgu, má v súčasnosti 104 obyvateľov.

Maličká obec dostala názov podľa bavorského šľachtica Focka. Nepovšimnutá zostávala až do druhej svetovej vojny, keď ňou prechádzali americké vojská. Odvtedy sa stala vyhľadávanou turistickou atrakciou, čo rezidentom strpčuje život. Turisti im neustále kradnú tabule označujúce začiatok a koniec obce, nehovoriac o rušení nočného pokoja. V roku 2009 dokonca v dedinke rozhodli, že musia v obci nainštalovať kamery, aby tým turistov odradili od sexuálnych aktivít pred tabuľami s nápisom Fucking. Necelý rok predtým sa vo Fuckingu konal Festival of the Fuck Bands, na ktorom vystúpili Fucked Up, Holy Fuck, Fuck a Fuck Buttons.

 Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies