Obama pred finále Super Bowlu: Zaslúžim si druhé funkčné obdobie

NETKY.SK • 6 Február 2012, 08:22 • 2 min
Obama pred finále Super Bowlu: Zaslúžim si druhé funkčné obdobie

Obama pred finále Super Bowlu Zaslúžim si druhé funkčné obdobie - Politika Americký prezident Barack Obama si myslí, že si zaslúži byť znovu zvolený, pretože jeho vláda dosiahla pokrok v hospodárskej oblasti. Zároveň však priznal, že je treba urobiť ešte

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama si myslí, že si zaslúži byť znovu zvolený, pretože jeho vláda dosiahla pokrok v hospodárskej oblasti. Zároveň však priznal, že je treba urobiť ešte veľa práce.
      "Zaslúžim si druhý termín, pretože ešte nie sme hotoví," povedal Obama v nedeľu v rozhovore pre televíziu NBC pred začiatkom masovo sledovaného finále ligy amerického futbalu (Super Bowl).
      V rozhovore pred finále Super Bowlu v roku 2009 Obama povedal, že ak by sa ekonomika nestabilizovala za tri roky, nezaslúži si byť prezidentom ďalšie funkčné obdobie.
      "Keď sme tu sedeli vtedy, strácali sme 750.000 pracovných miest mesačne... Teraz vytvárame 250.000 pracovných miest (mesačne)," povedal Obama s odvolaním sa na správu zverejnenú v piatok, podľa ktorej nezamestnanosť v USA klesla z 8,5 na 8,3 percenta. 
      "Urobili sme pokrok. Teraz sa musíme postarať o to, aby sme sa nevydali zlým smerom," konštatoval Obama. Podľa neho treba zabezpečiť, že sa bude podporovať "americká energia, nielen ropa a zemný plyn, ale čistá energia". USA sa musia vrátiť k "staromódnym americkým hodnotám".
      V súvislosti so správami o možných izraelských náletoch na iránske jadrové zariadenia Obama v rozhovore vyjadril svoje stupňujúce sa obavy z jadrového programu Teheránu. Povedal, že neverí, že Izrael sa rozhodol podniknúť vojenské kroky proti iránskej hrozbe: "Oni, rovnako ako my, si myslíme, že Irán by sa mal vzdať svojho jadrového programu".
      Obama obhajoval príklon svojej administratívy k vyvinutiu tlaku na Irán prostredníctvom mnohostranných ekonomických sankcií. Všetky možnosti zostávajú podľa neho na stole, ale USA preferujú diplomatické riešenie situácie. "Urobíme všetko pre to, aby sme zabránili Iránu získať jadrovú zbraň a začať v tomto nestabilnom regióne preteky v zbrojení," konštatoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies