Novým poradcom ukrajinského prezidenta Porošenka sa stal Mikuláš Dzurinda

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 16:07 • 2 min
Novým poradcom ukrajinského prezidenta Porošenka sa stal Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Dvojnásobný slovenský expremiér Mikuláš Dzurinda sa stane jedným zo zahraničných poradcov ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Včera som tú ponuku dostal a po krátkom zvažovaní som sa rozhodol ju prijať,“ povedal dnes Mikuláš Dzurinda pre portál Teraz.sk. 
     

Ťažiskom Dzurindovej úlohy ako prezidentovho poradcu bude pomáhať Ukrajine realizovať kľúčové politické a ekonomické reformy. „Ukrajina chce patriť na Západ a potrebuje veľkú modernizáciu,“ vysvetlil. Príbeh Slovenska je z toho hľadiska inšpiratívny, keďže prekonalo neľahké obdobie ekonomickej transformácie. „Ukrajina potrebuje vyvážať, nie iba dovážať, a teda zvýšiť svoju konkurencieschopnosť,“ objasnil expremiér. 
     

Na otázku, či nepovažuje úlohu, ktorá stojí pred Ukrajinou, za takmer neriešiteľnú, odpovedal negatívne. „Otázka stojí tak, buď sa postavíte, alebo podľahnete. Je výsostným záujmom mojej vlasti, aby mala v Ukrajine stabilného, pokojného a predvídateľného suseda,“ dodal Dzurinda.
     

Mikuláš Dzurinda nebude prvým Slovákom, ktorý radí čelným ukrajinským predstaviteľom. Jeho dlhoročný blízky spolupracovník Ivan Mikloš už dnes radí ukrajinskej ministerke financií Natalii Jareskovej a ukrajinskému ministrovi hospodárstva Aivarasovi Abromavičiusovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies