Nový izraelský prezident ľutoval hovorcovo označenie Brazílie za trpaslíka

NETKY.SK • 12 August 2014, 19:24 • 2 min
Nový izraelský prezident ľutoval hovorcovo označenie Brazílie za trpaslíka

JERUZALEM - Nový izraelský prezident Reuven Rivlin sa v pondelok prostredníctvom telefónu ospravedlnil brazílskej hlave štátu Dilme Roussefovej za júlové slová vládneho hovorcu, ktorý označil Brazíliu za "diplomatického trpaslíka".

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva zahraničný vecí Jigal Palmor vtedy takto reagoval na brazílsku kritiku "prehnaného použitia sily" v rámci vojenskej ofenzívy židovského štátu v palestínskom Pásme Gazy a následné odvolanie brazílskeho veľvyslanca z Tel Avivu. Rivlin Rouseffovú uistil, že Palmorove vyjadrenia "nekorešpondujú s pocitmi obyvateľov", cituje ho portál izraelského denníka Jeruzalem Post.

 

"Ide o nešťastnú demonštráciu toho, prečo Brazília, hospodársky a kultúrny obor, zostáva diplomatickým trpaslíkom. Morálny relativizmus za ich konaním robí z Brazílie nepodstatného diplomatického partnera, ktorý problémy skôr vytvára, ako prispieva k ich riešeniu. Izraelská odpoveď v Pásme Gazy bola dokonale v rámci medzinárodného práva. Toto nie je futbal. Vo futbale, keď sa zápas končí remízou, myslíte si, že je to v poriadku, ale keď sa to skončí sedem jedna, je to prehnané. Je mi ľúto, ale nie je tomu tak v skutočnom živote a v medzinárodnom práve," povedal v júli Palmor v odkaze na zahanbujúcu prehru Brazílie v semifinále tohtoročných futbalových majstrovstiev sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies