Nový generálny tajomník chce, aby svet pri riešení problémov spolupracoval

NETKY.SK • 4 Január 2017, 08:48 • 2 min
Nový generálny tajomník chce, aby svet pri riešení problémov spolupracoval

NEW YORK - Novozvolený generálny tajomník OSN António Guterres dnes uviedol, že nie je " výrobca zázrakov", ale má veľké ambície otriasť touto celosvetovou organizáciou a donútiť jej 193 členských štátov, aby sa spojili pri riešení "strašných problémov", ktorým svet čelí.

slovakia

left justify in out

Počas svojho prvého pracovného dňa v sídle OSN v New Yorku po tom, ako prevzal vedenie tejto organizácie od svojho predchodcu Pan Ki-muna, Guterres povedal, že konflikty vo svete sa množia a sú navzájom prepojené, čo je príčinou "globálneho terorizmu". Nový generálny tajomník okrem iného poukázal aj na rozsiahle porušovanie ľudských práv vo svete a rastúcu nerovnosť, ktoré sú príčinou nespokojnosti, hnevu a nestability.

 

"Na globálne problémy existujú len globálne riešenia a OSN je základným kameňom tohto mnohostranného prístupu," uviedol Guterres, pričom však dodal, že veľa ľudí tento názor nezdieľa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies