Nigérijská armáda už vie, kde sa nachádzajú unesené školáčky!

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 06:58 • 2 min
Nigérijská armáda už vie, kde sa nachádzajú unesené školáčky!

LAGOS - Nigérijská armáda vie, kde sa nachádza vyše 200 dievčat, ktoré v apríli uniesla islamistická skupina Boko Haram, ale na ich oslobodenie nepoužije silu, informovala v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie generálneho štábu nigérijskej armády.

slovakia

left justify in out

"Dobrou správou pre rodičov je to, že vieme, kde sa dievčatá nachádzajú, ale prezradiť to nemôžeme, uviedol náčelník generálneho štábu nigérijských ozbrojených síl Alex Badeh. Badeh zároveň dodal, že armáda na mieste, kde sa dievčatá nachádzajú, nemôže použiť silu, pretože ozbrojený pokus o ich oslobodenie by sa mohol skončiť tragicky."
      

Militanti z Boko Haram, bojujúci za vytvorenie islamistického štátu, vtrhli 14. apríla do strednej školy v meste Chibok a zajali 276 študentiek vo veku 16-18 rokov. Niekoľkým sa počas únosu podarilo utiecť, vyše 200 mladých žien však napriek intenzívnemu pátraniu stále zostáva v rukách militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies