Niekto vyhodil demižón s Fridexom, dvaja bezdomovci ho vypili a zomreli

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 18:07 • 2 min
Niekto vyhodil demižón s Fridexom, dvaja bezdomovci ho vypili a zomreli

PRAHA - Česká polícia pokračuje v pátraní po zatiaľ neznámej osobe, ktorá 25. alebo 26. júna vyhodila do kontajnera v Šumperku v Olomouckom kraji pätnásťlitrový demižón s Fridexom. Práve táto nemrznúca zmes zapríčinila úmrtie dvoch zo siedmich bezdomovcov, ktorí ju našli a spoločne konzumovali, považujúc ju zrejme za alkohol.

slovakia

left justify in out

K prípadu sa vrátil dnes internetový server iDNES.cz. Obeťami otravy sa stali 33-ročná žena a 43-ročný muž. Ostávajúcich päť poškodených, vrátane pacienta v kritickom stave, sa napokon dostalo z najhoršieho.

Samotný Fridex nie je nebezpečný, to však neplatí o látkach, ktoré sa tvoria v tele po jeho odbúravaní, čo má istú podobnosť s účinkami metanolu. V tomto prípade však pri silnej otrave dochádza k zlyhaniu obličiek, navyše pacient stráca vedomie, má problémy s dýchaním, zvracia, zlyháva mu srdce a postihujú ho kŕče.

Aj v prípade tejto otravy je protijedom, podobne ako pri otrave metanolom, kvalitný alkohol. Pripojenie na dialýzu slúži na čo najrýchlejšie vyplavenie jedov z organizmu postihnutého.

Hľadaná osoba sa dopustila tiež priestupku, nehrozí jej však stíhanie za otravu, ale za nevhodný spôsob likvidácie takéhoto typu odpadu.

Polícia sleduje aj ďalší osud demižóna, ktorý bezdomovci predali už prázdny ešte v osudný večer takisto zatiaľ neznámej osobe na jednom z miestnych parkovísk. Aj neznámeho kupca žiadajú kriminalisti, aby sa s políciou skontaktoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies