NHL: Tortorella na odchode z Vancouveru

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 14:34 • 2 min
NHL: Tortorella na odchode z Vancouveru

VANCOUVER - Dni trénera Johna Tortorellu na striedačke hokejistov Vancouveru Canucks sú podľa všetkého spočítané.

slovakia

left justify in out

Ako informuje webový portál kanadskej televízie TSN, vedenie "kosatiek" vo štvrtok oznámi rozviazanie spolupráce so skúseným koučom.
     

Tortorella prišiel do Vancouveru pred aktuálnou sezónou po tom, ako ho po ročníku 2012/13 prepustilo zo služieb vedenie New Yorku Rangers. S Canucks podpísal päťročný kontrakt na 10 miliónov dolárov a vo funkcii hlavného trénera nahradil Alaina Vigneaulta.
     

V januári však prišiel z jeho strany skrat, ktorý mu neskôr vyčítali mnohí novinári i odborníci. Za fyzickú konfrontáciu s trénerským tímom Calgary, ktorému predchádzala hromadná bitka hráčov oboch tímov, ho vedenie NHL potrestalo 15-dňovým dištancom. Tortorella z toho dôvodu vynechal šesť stretnutí, z ktorých jeho zverenci napokon štyri prehrali a aj preto napokon nepostúpili do play off.
     

Najúspešnejšou sezónou v jeho kariére bol ročník 2003/04, počas ktorého vyhral s Tampou Bay Stanleyho pohár a neskôr získal trofej Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies