NHL: Pre Cháru sú body druhotné, päťstovka ho potešila

NETKY.SK • 28 Január 2014, 09:29 • 2 min
NHL: Pre Cháru sú body druhotné, päťstovka ho potešila

BOSTON - Najproduktívnejší slovenský obranca v dejinách hokejovej NHL Zdeno Chára dosiahol v pondelok jubilejný päťstý bod v kariére.

slovakia

left justify in out

Podarilo sa mu to ako jedenástemu Slovákovi v histórii. Skúsený 36-ročný bek v službách Bostonu dosiahol míľnik vďaka dvanástemu presnému zásahu v sezóne 2013/2014, ktorý strelil do bránky New York Islanders. Chára gólom poistil víťazstvo Bruins na 6:3. Pre Slováka to bol päťdesiaty súboj v ročníku, na konte má už 22 bodov (12+10).

"Snažím sa hrať len svoju hru a pomáhať tímu vyhrávať. Body sú z môjho pohľadu vždy len druhotné, ale keď ich získam, je to zvyčajne veľké plus. Samozrejme, sú to pekné pocity, keď dosiahnete tento míľnik," povedal v rozhovore pre Boston Herald Chára. Okrem 500. bodu potešilo kapitána slovenskej reprezentácie aj víťazstvo. "Vedeli sme, že budeme čeliť veľmi dobrému tímu, ofenzívne silnému, mužstvu, ktoré bojuje o play-off. Podarilo sa nám streliť pár gólov a kontrolovali sme vývoj až do konca. V prvých dvoch tretinách to však bolo veľmi tesné," priznal najvyšší muž NHL. 

Chára je v Bostone veľmi ceneným hráčom. V Bruins ho rešpektujú, má v klube silné slovo. "Keď ide o mňa, nemyslím si, že existuje v lige nejaký obranca, ktorého by sme vymenili za Cháru. Je veľmi cenný pre tento tím - veľký, silný, hrá skvele v obrane a dokáže umlčať každého hráča v tejto lige. Niekedy, keďže nemá niektoré vlastnosti Bobbyho Orra, však zabúdame, že dokáže predviesť mnohé skvelé veci v ofenzíve," hovoril vo videorozhovore pre NESN tréner Claude Julien. 

Pred Chárom sa podarilo pokoriť päťstovku iba desiatim Slovákom: Stanovi Mikitovi (1467 bodov), Petrovi Šťastnému (1239), Mariánovi Hossovi (978), Petrovi Bondrovi (892), Pavlovi Demitrovi (768), Miroslavovi Šatanovi (735), Žigmundovi Pálffymu (713), Mariánovi Gáboríkovi (686), Jozefovi Stümpelovi (677) a Antonovi Šťastnému (636). Bývalý skvelý zadák Róbert Švehla uzavrel zámorskú kapitolu v roku 2003 s 335 bodmi na konte. "Big Z", ako Cháru prezývajú, v doterajších 1104 odohraných stretnutiach v základnej časti nastrieľal 155 gólov a pridal 344 asistencií. 

Päťstovku momentálne ohrozujú ďalší skúsení hráči Michal Handzuš (477 bodov) a Ľubomír Višňovský (467). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies