NHL: Pánik s Hossom bodovali pri prehre Chicaga, štvorgólový debut Matthewsa

NETKY.SK • 13 Október 2016, 07:29 • 2 min
NHL: Pánik s Hossom bodovali pri prehre Chicaga, štvorgólový debut Matthewsa

NEW YORK - Slovenský hokejista Richard Pánik sa aj vďaka asistencii krajana Mariána Hossu strelecky presadil v úvode nového ročníka zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Chicago však v noci na štvrtok prehralo so St. Louis 2:5. Husársky kúsok sa podaril útočníkovi Toronta Austonovi Matthewsovi, ktorý pri debute v profilige strelil štyri góly. Ani jeho rekordný zápis však nepomohol Maple Leafs k víťazstvu. O triumfe domácej Ottawy 5:4 rozhodol v 37. sekunde predĺženia Kyle Turris.

 

Matthews zažil premiéru z ríše snov, keď už po dvoch tretinách "bitky o Ontário" mal na konte štyri strelené góly. Stal sa tak prvým hráčom v modernej ére NHL, ktorý debutoval v lige štyrmi presnými zásahmi. Štyria hráči - Alex Smart (Montreal Canadiens, 1943), Real Cloutier (Quebec Nordiques, 1979), Fabian Brunnström (Dallas Stars, 2008) a Derek Stepan (New York Rangers, 2010) - dokázali pri svojej profiligovej premiére streliť hetrik, 19-ročný Američan ich zápisy prekonal. Absolútnymi rekordérmi zostávajú Joe Malone a Harry Hyland, ktorí vo svojom prvom zápase v NHL skórovali päťkrát, bolo to však ešte v "starej" ére v roku 1917.

 

"Nemám slov, ak mám byť úprimný. Ako ubiehal čas, stále viac a viac som si uvedomoval, čo som dokázal. Nechcelo sa mi tomu veriť, mal som dojem, že je to nereálne," vyznal sa Matthews. "Ťažko sa mi to slovami opisuje. V hľadisku som mal rodičov, s ktorými som sa tak mohol podeliť o tieto pamätné momenty. Som šťastný, že mohli byť pri tom," povedal talentovaný center pre zámorské médiá. Napriek fantastickému individuálnemu predstaveniu zobral na seba zodpovednosť za prehru, keďže bol v predĺžení na ľade pri inkasovanom góle. "Z individuálnej stránky to bol pre mňa viac než ideálny vstup do sezóny, no musím povedať, že záverečná akcia ide stopercentne na môj vrub. Chceli sme tu vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Je to pre mňa a môj tím dobrá lekcia. Spravili sme niekoľko dobrých i horších vecí, z ktorých sa musíme poučiť," dodal Matthews.

 

výsledky:

Ottawa - Toronto 5:4 pp

Chicago - St. Louis 2:5 /za domácich Pánik 1+0 Hossa 0+1/

 

 

 

Edmonton - Calgary 5:3 v 3. tretine /za domácich Sekera 0+1/

San Jose - Los Angeles 2:1 v 3. tretine

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies