NHL: Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Gomez ukončil kariéru

NETKY.SK • 2 September 2016, 09:58 • 2 min
NHL: Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Gomez ukončil kariéru

ANCHORAGE - Útočník Scott Gomez sa rozhodol ukončil aktívnu kariéru. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára odchádza z hokejového kolotoča vo veku 36 rokov. Bývalý americký reprezentant prezradil svoje rozhodnutie zámorskému denníku Alaska Dispatch News.

slovakia

left justify in out

Gomeza draftoval v roku 1998 klub New Jersey Devils a práve v jeho drese dosiahol najväčšie úspechy. S "diablami" sa dvakrát tešil zo zisku Stanley Cupu a vo svojej premiérovej sezóne 1999/2000 získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. "Končím. Hokej bol celý môj život. Je to zvláštne, keď si pomyslím, že už viac nebudem hrať. Ľudia mi teraz často hovoria, že si niečo nájdem. Také pocity, ako pri hokeji, však už nikde inde nezažijem," uviedol Gomez pre Alaska Dispatch News.

 

Po odchode z New Jersey si zahral aj za New York Rangers, Montreal Canadiens, San Jose Sharks a St. Louis Blues. Posledným klubom v kariére Scotta Gomeza zostane Ottawa Senators, za ktorú odohral 13 zápasov zo ziskom jediného bodu za asistenciu. V slávnej súťaži odohral celkovo 1228 zápasov, v ktorých získal celovo 857 bodov (210+647). Spojené štáty Americké reprezentoval na Svetovom pohári v roku 2004 a aj na olympiáde v roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies