New York Ska-Jazz Ensemble sa predstavia v Bratislave, predstaví aj novinky

NETKY.SK • 21 November 2016, 16:21 • 2 min
New York Ska-Jazz Ensemble sa predstavia v Bratislave, predstaví aj novinky

BRATISLAVA - Americká formácia New York Ska-Jazz Ensemble vystúpi v stredu 21. decembra v Bratislave. Šesťčlenné zoskupenie prinesie do miestneho klubu Randal niekoľko hudobných noviniek, no slovenskému publiku predvedie najmä to najlepšie z doterajšej tvorby. Vstupenky na nadchádzajúce vystúpenie sú už v predaji.

slovakia

left justify in out

Skupina New York Ska-Jazz Ensemble vznikla v roku 1994 v New Yorku. Kapela, v ktorej pôsobia aj viacerí bývalí členovia formácií The Skatalites či The Toasters, si vybudovala renomé cover verziami známych džezových skladieb, no časť jej repertoára tvoria aj vlastné piesne.

 

Jej súčasnú zostavu tvoria Rocksteady Freddie (saxofón, hlavný spev), Kevin Batchelor (trúbka, spev), Alberto Tarin (gitara, spev), Earl Appleton (klávesy), Ben Basile (basgitara) a Yao Dinizulu (bicie).

 

Debutovali v roku 1995 eponymnou štúdiovkou, po ktorej nasledovali nahrávky ako napríklad Low Blow (1996), Get This! (1998), Minor Moods (2003), Skaleidoscope (2005), Step Forward (2008) či Double Edge (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies