Neuveriteľné: Zdravotná sestra vyhodila obličku určenú na transplantáciu!

NETKY.SK • 30 August 2013, 13:12 • 2 min
Neuveriteľné: Zdravotná sestra vyhodila obličku určenú na transplantáciu!

TOLEDO – Paul Fundacz sa rozhodol, že zachráni život svojej malej sestre tým, že jej daruje svoju obličku. Všetko prebiehalo v Univerzitnej nemocnici v meste Toledo v poriadku, až kým mu orgán z tela nevybrali...

slovakia

left justify in out

Po vybratí obličky totiž zdravotná sestra, ktorá asistovala pri operácii, orgán vyhodila. „Zdravotná sestra Judith Moorová orgán vyhodila počas čistenia chirurgických nástrojov,“ napísala nemocnica v oficiálnej správe. Doktori to zistili, až pár hodín po operácii a snažili sa orgán resuscitovať, ale márne.

Nemocnica však našla pre malú Sarah druhú obličku a preplatia jej všetky náklady spojené s transplantáciou. Nemocnici ani to však nepomôže odvrátiť žalobu, ktorá na ňu rodina podala. Tí od nemocnice žiadajú ako kompenzáciu 25-tisíc dolárov plus všetky náklady spojené so súdnym konaním.

Doktor Michael Rees, ktorý Paula operoval stále v nemocnici pracuje, ale dve zdravotné sestry Judith Moorová a Melanie Lemayová dostali výpoveď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies