Netradičná maturita v Trenčíne: Študenti budú musieť pripraviť zabíjačku

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:58 • 2 min
Netradičná maturita v Trenčíne: Študenti budú musieť pripraviť zabíjačku

TRENČÍN – Originálna praktická maturitná skúška čaká študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne. V piatok 23. marca majú za úlohu pripraviť domácu gazdovskú zabíjačku. Záverečná skúška bude v Areáli zdravia v priestoroch školy na Jilemnického ulici v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Maturitnú skúšku formou domácej zabíjačky bude podľa Janky Dankovej z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja skladať 27 študentov 5. HB triedy, ktorí svoje zručnosti ukážu viac ako stovke hostí. Pripravovať budú tradičné zabíjačkové výrobky a pochutiny, koláče, trdelníky či flambovanú kávu. Netradičnú maturitnú skúšku obohatí o kultúrny program ľudová kapela Energico a folklórny súbor Kolíska.

Okrem maturitnej komisie si zručnosti študentov školy, ktorá patrí do zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, príde pozrieť aj jeho predseda Jaroslav Baška.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies