Nemku (91) obvinili zo spoluúčasti na zabití 260-tisíc Židov v Osvienčime

NETKY.SK • 22 September 2015, 12:34 • 2 min
Nemku (91) obvinili zo spoluúčasti na zabití 260-tisíc Židov v Osvienčime

KIEL – Deväťdesiatjedenročná žena, ktorá pracovala v Osvienčime počas Druhej svetovej vojny je obvinená zo spoluviny na vražde 260-tisíc Židov.

slovakia

left justify in out

Súd v nemeckom meste Kiel sa rozhoduje, ču bude v procese pokračovať na budúci rok. Podľa hlávného prokurátora Heinza Dollela, žena patrila do ženského oddielu, ktorý pomáhal nacistickým jednotkám SS v koncentračných táboroch.

 

Pracovala ako telegrafný operátor v Osvienčime medzi Aprílom a Júlom 1944. Tieto tri mesiace sa zhodujú s Časom masívneho vyhladzovania maďarských Židov v plynových komorách.

 

Nedávno odsúdili na štyri roky 94-ročného bývalého nacistického dozorcu Oskara Gröninga, ktorého prezývali účtovník z Osvienčimu.

 

Neuveriteľné FOTO: Žena, ktorá prežila Osvienčim odpustila bývalému nacistickému dozorcovi

 

Bol odsúdený z podielu na zabití najmenej 300 000 maďarských Židov, ktorí v máji až júni 1944 skončili v plynových komorách v nacistickom koncentračnom tábore Auschwitz pri poľskom Osvienčime. Obvinenia zahŕňajú aj pomoc nacistickému režimu s finančnými ziskami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies