Nemecko sa na novom bratislavskom námestí predstaví ako krajina nápadov

NETKY.SK • 9 September 2010, 11:27 • 2 min
Nemecko sa na novom bratislavskom námestí predstaví ako krajina nápadov

Nemecko sa na novom bratislavskom námestí predstaví ako krajina nápadov - Politika Nemecko ako krajina nápadov sa predstaví v piatok (10. 9.

slovakia

left justify in out

img

Nemecko ako krajina nápadov sa predstaví v piatok (10.9.) popoludní na námestí novej bratislavskej štvrti Eurovea. Podujatie pre všetky vekové kategórie organizujú nemecké inštitúcie pôsobiace na Slovensku s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom (BKIS) na záver Kultúrneho leta v hlavnom meste.
      V rámci nemeckého dňa sa v dopoludňajších hodinách v novej budove Slovenského národného divadla uskutoční 1. Nemecko-slovenský hospodársky rozhovor. Na ňom bude premiérka Iveta Radičová s predsedom predstavenstva RWE AG Jürgenom Großmannom a ďalšími účastníkmi hovoriť o bilaterálnych vzťahoch po zmene vlády.
      Leitmotívom podujatia pre verejnosť deutschlandideen.sk - Nemecko krajina nápadov je výstava 100 hláv zajtrajška, keď na námestí budú v životnej veľkosti vystavené 3D figúry zaujímavých nemeckých osobností. Vybraní boli mladí ľudia z rôznych oblastí života nemeckej spoločnosti, ktorí reprezentujú novú generáciu kreatívnych hláv. Na hlavnom pódiu sa predstavia VIP band, spevácky zbor Spoločnej Nemecko-slovenskej školy a na večernom koncerte skupina troch bratov Kerberovcov Kerberbrothers Alpenfusion s transglobálnym mixom alpských zvukov, jódlovania a džezu.
      Návštevníkov pobaví čítanie undergroundového animovaného komiksu Útek z Berlína v podaní hercov Mariána Labudu ml. a Mareka Majeského. V jazykovej kaviarni sa možno okrem nemčiny porozprávať po španielsky, portugalsky, bulharsky či japonsky. O svoje spomienky na detstvo po druhej svetovej vojne zachytené v diele Viac mora sa v tomto priestore podelí švajčiarska spisovateľka so slovenskými koreňmi Ilma Rakusa. Pod moderovaním Petra Bielika bude na tému Slovensko a 20 rokov nemeckej jednoty diskutovať veľvyslanec SR pri Európskej únii Ivan Korčok, Juraj Stern, Peter Kollárik a Eduard Chmelár.
      Okrem kultúry nebude chýbať ani gastronómia s možnosťou ochutnať produkty od typického currywurstu cez praclíky až po nebublinkové pivo. V gastro show pripraví šéfkuchár Vojtech Artz typické nemecké špeciality.
      Nemecko sa predstaví aj ako krajina turistickej destinácie. Na svoje si prídu aj detskí návštevníci, pre ktorých budú kreatívne dielne, súťaže, ukážková hodina nemčiny Spoločnej nemecko-slovenskej školy, cirkus obrov a ďalší program.
      Informácie pre TASR poskytla Miriam Šlosárová z BKIS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies