Nemecko pripravuje tretí záchranný balík pre Grécko

NETKY.SK • 2 Február 2014, 12:35 • 2 min
Nemecko pripravuje tretí záchranný balík pre Grécko

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble chce zvýšiť tlak na Grécko.

slovakia

left justify in out

Súčasne však plánuje ponúknuť Aténam tretí záchranný balík. Informovali o tom agentúra DPA a internetový portál nemeckého týždenník Spiegel.Tretí záchranný balík v hodnote 10 až 20 miliárd eur by Grécku mohol byť ponúknutý už o niekoľko týždňov. To znamená, že ešte pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu (EP). Atény by mali na odvetu dobehnúť sklz pri presadzovaní úsporných opatrení. Spiegel sa odvoláva na 5-stránkovú správu spolkového ministerstva o Grécku.

Ako možnosti sa spomínajú ďalšie odpísanie gréckeho dlhu alebo ďalšia finančná pomoc z Európskeho mechanizmu pre stabilitu (EMS). Podmienkou by malo byť rozhodnejšie presadzovanie reforiem zo strany gréckej vlády. Podľa zistení takzvanej Trojky, zloženej z Európskej komisie (EK), Európskej centrálnej banky (ECB) a Medzinárodného menového fondu (MMF), Atény doteraz presadili menej ako polovicu dohodnutých reformných opatrení.

Grécka vláda v tomto roku počíta po šiestich rokoch recesie s miernym rastom ekonomiky. Najväčším problémom krajiny zostáva vysoká nezamestnanosť, ktorej miera v októbri vyskočila na nový rekord 27,8 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies