Nemecko prijme 5000 sýrskych utečencov, prví pricestujú v stredu

NETKY.SK • 10 September 2013, 18:11 • 2 min
Nemecko prijme 5000 sýrskych utečencov, prví pricestujú v stredu

HANNOVER - Prví z 5000 sýrskych utečencov, ktorých sa Nemecko rozhodlo prijať, pricestujú v stredu na letisko v Hannoveri. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne 110 utečencov bude súčasťou špeciálneho programu, ktorý pripravila nemecká vláda v prvej polovici tohto roka. Väčšina sýrskych utečencov pricestuje do Nemecka v nasledujúcich týždňoch charterovými letmi, niektorí si cestu zabezpečujú sami. Na rozdiel od azylantov dostanú účastníci programu povolenie na pobyt, spočiatku na obdobie dvoch rokov.

Utečenci, ktorých bude vítať minister vnútra Hans-Peter Friedrich, pristanú v krajine v čase, keď sa kampaň pred parlamentnými voľbami bude chýliť do svojej záverečnej fázy. Ultrapravicové politické strany sa z počtu utečencov pokúsili v kampani urobiť volebnú tému. Strana zelených naopak vládu kritizovala a žiadala, aby sa počet prijatých sýrskych utečencov zvýšil na 50.000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies