Negatívny rekord odolal, domáca mizéria VfB trvá

NETKY.SK • 21 Február 2015, 11:07 • 2 min
Negatívny rekord odolal, domáca mizéria VfB trvá

STUTTGART - Historický negatívny rekord I. bundesligy v počte minút bez gólu na domácej pôde naďalej patrí futbalistom SC Freiburg, ktorí v sezóne 2009/2010 neskórovali na svojom štadióne 609 minút.

slovakia

left justify in out

Platí to aj po piatkovom dueli 22. kola najvyššej nemeckej súťaže. Nové maximum mohli stanoviť hráči VfB Stuttgart, ktorí pred zápasom s Borussiou Dortmund nedopriali svojim fanúšikom gólovú radosť v Mercedes-Benz Arene už v šiestich vystúpeniach a ich mlčanie do piatku trvalo 554 minút. Hoci pridali ďalšiu vyše polhodinu, freiburský rekord napokon neohrozili. Zmenený rituál, keď tréner VfB Huub Stevens umožnil svojim zverencom nocovať v ich domovoch, zabral. Po 32 minútach hry poslal loptu do dortmundskej siete z pokutového kopu rakúsky legionár Florian Klein, ktorý vyrovnal na priebežných 1:1 a po 586-minútovej sérii mohla aspoň na chvíľu vypuknúť radosť. Futbalisti Stuttgartu síce jedno prekliatie zlomili, ale nelichotivú domácu tohtosezónnu bilanciu si nevylepšili. Borussii totiž podľahli 2:3 a naďalej zostávajú na poslednom 18. mieste tabuľky. V jarnej časti získali jediný bod, trikrát prehrali o jeden gól a raz - s majstrovským Bayernom - bol rozdiel dvojgólový.


"Prirodzene sme sklamaní takisto ako naši fanúšikovia. V našej súčasnej situácii si každý musí uvedomiť, že negatívnu sériu môžeme prelomiť len spoločnými silami. Nezostáva nám nič iné len sa sústrediť na ďalšie zápasy," citovala klubová stránka strelca gólu F. Kleina, ktorý so spoluhráčmi ťahal na stuttgartskom trávniku za kratší koniec už ôsmykrát v sezóne (bilancia 1 - 2 - 8). Ôsmym domácim súbojom bez víťazstva za sebou utvorili nový klubový rekord od roku 1966/1967.


Spokojnosť vládla v dortmundskom tábore, hoci si hostia po "darovanom" rozhodujúcom treťom góle (mladý stopér Stuttgartu Timo Baumgartl pri malej domov poslal loptu do behu striehnucemu protihráčovi Marcovi Reusovi a ten v 89. min nezaváhal - 3:1), skomplikovali situáciu. Náhradný kapitán VfB namiesto Christiana Gentnera (stál pre ŽK) Georg Niedermeier, ktorý v I. polčase vybojoval aj pokutový kop, hlavičkou po rohu v úvode nadstaveného času skorigoval na konečných 2:3.


"Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene. Vo viacerých fázach sme predviedli dobrý futbal. Keď nejaké mužstvo neoplýva sebavedomím, musíte ho dostať pod tlak, to sa nám dnes podarilo. Mali sme šťastie, že pri faule na Niedermeiera v pokutovom území neudelil rozhodca nášmu hráčovi žiadnu kartu," uviedol na tlačovej konferencii kouč BVB Jügen Klopp, ktorého zverenci vyhrali tretí zápas v sérii a v tabuľke sa vyšvihli z poslednej na aktuálnu 10. priečku.


Slabou útechou pre ofenzívny talent VfB Tima Wernera je jeho zápis do bundesligovej histórie. Zápas proti Dortmundu bol preňho jubilejným 50. v bundeslige, pričom túto métu dosiahol vo veku 18 rokov, 11 mesiacov a 14 dní ako najmladší hráč v histórii súťaže, čím prekonal Juliana Draxlera zo Schalke 04.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies