Neapol sa dohodol s Chelsea na prestupe Cavaniho

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 15:52 • 2 min
Neapol sa dohodol s Chelsea na prestupe Cavaniho

LONDÝN - Taliansky futbalový klub SSC Neapol akceptoval ponuku londýnskeho FC Chelsea a uvoľní uruguajského útočníka Édinsona Cavaniho pre pôsobenie na Britských ostrovoch. Oficiálna rozhlasová stanica neapolského klubu Radio Marte informovala, že veľmi dôveryhodný zdroj z prostredia SSC potvrdil dohodu medzi klubmi.

slovakia

left justify in out

Chelsea zaplatí za uruguajského reprezentanta 58 miliónov eur. S odchodom Cavaniho údajne súhlasil aj 53-ročný španielsky kormidelník "partenopei" Rafael Benítez. Neapol vraj počká s potvrdením informácie dovtedy, kým nenájde adekvátnu náhradu za odchádzajúceho kanoniera. Dvadsaťšesťročný zakončovateľ Cavani by mal v novom pôsobisku zinkasovať 8,5 milióna eur za sezónu, navyše dostane podiel z finančných prostriedkov, ktoré Chelsea dostane za spojenie Uruguajčanovho mena s klubovou značkou.

O Cavaniho, ktorý bol v SSC spoluhráčom slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, sa zaujímal i vicemajster najvyššej anglickej súťaže z ročníka 2012/2013 Manchester City a španielsky Real Madrid. "Ak Édinson odíde, na nákup nového strelca použijeme peniaze z jeho predaja," vyhlásil začiatkom júna prezident SSC Neapol Aurelio De Laurentiis.

Cavani dal počas troch sezón v Neapole 102 gólov v 124 stretnutiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies