Napadol starenku, ktorá pri prevoze do nemocnice zomrela: Hrozí mu 15 rokov väzenia

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 11:58 • 2 min
Napadol starenku, ktorá pri prevoze do nemocnice zomrela: Hrozí mu 15 rokov väzenia

BRATISLAVA - Starenka, ktorú v noci z pondelka na utorok v jej dome v Kapušanských Kľačanoch v okrese Michalovce napadol a okradol neznámy páchateľ, po prevoze do nemocnice v utorok zomrela.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom dnes informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Podľa hovorkyne polícia začala vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže a zločin porušovania domovej slobody, za ktorý hrozí väzenie na desať až pätnásť rokov. Polícia v utorok večer vypátrala a zadržala 25-ročného muža z tej istej obce podozrivého zo spáchania tohto skutku. "Po vyhodnotení doposiaľ získaných dôkazov a vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ pravdepodobne z uvedených skutkov podozrivého muža obviní," uvádza hovorkyňa.

Neznámy páchateľ podľa polície v noci z pondelka na utorok neoprávnene vnikol do rodinného domu a fyzicky napadol jeho 90-ročnú majiteľku. Potom dom prehľadal a zobral z neho práčku. Dôchodkyni pri útoku spôsobil doposiaľ nešpecifikované zranenia na hlave a tele. Po prevoze do michalovskej nemocnice zraneniam podľahla, presnú príčinu smrti určí pitva. Polícia bude zisťovať aj to, či žena nebola sexuálne zneužitá. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže a zločin porušovania domovej slobody, za ktorý hrozí väzenie na desať až pätnásť rokov. Nariadená súdna pitva a výsledky ďalšieho dokazovania však podľa Mésarovej môžu viesť aj k zmene právnej kvalifikácie skutku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies