Najväčší britský festival Glastonbury sa naplno rozbehol: Hlásia už dvoch mŕtvych!

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 07:10 • 2 min
Najväčší britský festival Glastonbury sa naplno rozbehol: Hlásia už dvoch mŕtvych!

GLASTONBURY - Za typicky britského počasia, ktoré však neodradilo desaťtisíce hudobných nadšencov, sa dnes v anglickom Glastonbury naplno rozbehol tamojší svetoznámy festival. Informovali o tom britské i nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Rámcové festivalové akcie sa však konali už od stredy. Dnešný program podujatia ponúka vystúpenia formácií Kaiser Chiefs, Blondie, De La Soul, ako aj Paola Nutiniho či Lily Allenovej. Bohatá ponuka čaká návštevníkov aj počas nadchádzajúceho víkendu.
      

Na svoje si počas festivalu prídu nielen fanúšikovia hudby. Na jednej z menších scén hovorila o ekologických otázkach s návštevníkmi i slávna módna návrhárka Vivienne Westwoodová, ktorá festival v Glastonbury poctila svojou návštevou vôbec po prvý raz vo svojich 73 rokoch.
      

Ešte pred samotným otvorením festivalu však britská polícia a záchranári informovali o úmrtiach dvoch návštevníkov. Kým 67-ročná žena zomrela v stredu zrejme prirodzenou smrťou v spánku, u 26-ročného, ešte v ten istý deň hospitalizovaného muža, ktorý napriek úsiliu zdravotníkov skonal dnes, boli v hre pravdepodobne ilegálne drogy.
      

Festival, ktorý sa zrodil ešte v období hippies a jeho programová štruktúra prešla počas desaťročí mnohými zmenami, ponúka v súčasnosti široké spektrum hudobných žánrov, ale aj iných umeleckých foriem. Od roku 2007 majú v rámci prehliadky svoju scénu aj talentované mladé skupiny a interpreti.

 

Podujatie, ktoré nesie názov Glastonbury Festival od roku 1981, sa koná na juhozápade Anglicka na farme pri Piltone neďaleko mesta Glastonbury v grófstve Somerset.


Od prvého ročníka tohto festivalu (september 1970) uplynuli už viac ako štyri desaťročia. Z vtedajšej miniprehliadky, ktorú navštívilo za vstupné vo výške jednej libry iba 1500-1600 divákov (vtedy vystúpili napríklad Marc Bolan, už nežijúci líder formácie T.Rex, alebo folkrockový pesničkár Al Stewart), sa stalo mamutie podujatie. Jeho nosná časť sa tentoraz koná v dňoch 27.-29. júna.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies