Na ZPH v Soči 21 Slovákov, chcú nadviazať na úspešný Vancouver

NETKY.SK • 22 Február 2014, 16:08 • 2 min
Na ZPH v Soči 21 Slovákov, chcú nadviazať na úspešný Vancouver

BRATISLAVA - Na paralympijských hrách sa očakáva rekordná účasť 700 športovcov z vyše 50 krajín, ktorí budú bojovať o 72 kolekcií medailí.

slovakia

left justify in out

Na XI. zimných paralympijských hrách v Soči (7. - 16. marca) bude štartovať 21 slovenských športovcov a 21 členov sprievodu a realizačných tímov, spolu 42-členná výprava. Zloženie Slovenského paralympijského družstva (SPD) schválilo v hoteli Double Tree by Hilton v sobotu Valné zhromaždenie Slovenského paralympijského výboru (SPV).

"Do Soči pocestujeme s ambíciami obhájiť 4. miesto v hodnotení krajín z Vancouveru 2010, kde sa Slovensko zaradilo medzi veľmoci, keď sme získali 6 zlatých, dve strieborné a 3 bronzové medaily,“ uviedol predseda Ján Riapoš. Slovensko bude mať v Soči zastúpenie v súťažiach v bežeckom lyžovaní a biatlone, v zjazdovom lyžovaní a po prvý raz v histórii v curlingu na vozíku a parasnoubordingu. „Na ZPH sa očakáva rekordná účasť 700 športovcov z vyše 50 krajín, budú bojovať o 72 kolekcií medailí. Najviac ich odovzdajú v zjazdovom lyžovaní -30, bežeckom lyžovaní - 20, biatlone - 18, hokeji na sánkach - 1, curlingu - 1 a parasnowbordingu - 1,“ informoval vedúci SPD Samuel Roško.

Slávnostné odovzdávanie nominačných dekrétov predsedom vlády SR Robertom Ficom a zloženie sľubu členov výpravy do rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča sa uskutoční v piatok 28. februára. Sľub prednesú zjazdová lyžiarka Henrieta Farkašová a kapitán curlingového tímu Radoslav Ďuriš. Výprava odletí z Viedne v pondelok 3. marca spolu s rakúskou výpravou. Slovenským vlajkonosičom na slávnostnom otváracom ceremoniáli v piatok 7. marca bude zjazdový lyžiar Jakub Krako.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies