Na zhromaždení komunistickej strany vo Vietname zavraždili 2 funkcionárov

NETKY.SK • 18 August 2016, 12:16 • 2 min
Na zhromaždení komunistickej strany vo Vietname zavraždili 2 funkcionárov

HANOJ - Dvoch popredných funkcionárov Komunistickej strany Vietnamu zavraždil dnes ich podriadený na zasadnutí provinčného zastupiteľstva za účasti stoviek ľudí. Oznámili to štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Internetové noviny Thanh Nien uviedli, že páchateľ zaútočil na týchto mužov strelnou zbraňou v provincii Yen Bai, a to priamo v sieni, kde sa chystali viesť stretnutie s miestnymi predstaviteľmi. Postrelení zomreli po prevoze do nemocnice v dôsledku straty krvi.

 

Jednou z obetí bol predseda výboru komunistickej strany v uvedenej provincii, 57-ročný Pham Duy Cuong, ktorý bol aj členom straníckeho ústredného výboru, oznámila Vietnamská televízia. Ústredný výbor Komunistickej strany Vietnamu je najvplyvnejším vládnym orgánom v tejto krajine.

 

Druhou obeťou bol predseda provinčného zastupiteľstva, 52-ročný Ngoc Tuan, ktorý súčasne viedol stranícku organizáciu poverenú prideľovaním funkcií provinčným kádrom, napísala DPA.

 

Páchateľ, 53-ročný šéf provinčného úradu pre správu lesov Do Cuong Minh, sa po útoku postrelil do hlavy a je v kritickom stave.

 

Podľa vietnamských médií došlo k takémuto incidentu v krajine, kde sú zbrane prísne evidované, po prvý raz.

Vietnamský premiér Nguyen Xuan Phuc vycestoval na miesto tragédie, aby osobne viedol vyšetrovanie. Pred nemocnicou, kam previezli zranených, sa zhromaždili tisíce ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies