Na vstupoch do Bratislavy sú nové info tabule za 144 tisíc eur

NETKY.SK • 13 Október 2014, 15:52 • 2 min
Na vstupoch do Bratislavy sú nové info tabule za 144 tisíc eur

BRATISLAVA - Na vstupoch do Bratislavy dnes pribudli nové informačné tabule za 144-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Vodičom poskytujú informácie o aktuálnej cestnej premávke na diaľnici, agentúru SITA informoval hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michal Fúrik. Vodiči, ktorí vchádzajú do hlavného mesta, tak budú môcť podľa neho flexibilne reagovať na aktuálnu dopravnú situáciu. "Vodiči sa okamžite dozvedia o aktuálnej dopravnej nehode, prejazdnosti, uzávierkach či o poveternostných podmienkach," vysvetlil s tým, že informačné tabule prispejú k zníženiu kolíznych situácií ako aj k bezpečnosti a informovanosti účastníkov cestnej premávky.

 

NDS tabule umiestnila na diaľnici D1 na križovatke Vajnory (smer Trnava – Bratislava), križovatke Pečňa (smer Viedeň/Budapešť – Bratislava) a na diaľnici D2 na križovatke Lamač (smer Brno – Bratislava). Riadi ich operátorské stredisko NDS, chránia ich zvodidlá a monitorujú kamerové systémy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies