Na ústredie vládnej strany Syriza v Aténach hodili útočníci zápalné fľaše

NETKY.SK • 20 Február 2017, 07:14 • 2 min
Na ústredie vládnej strany Syriza v Aténach hodili útočníci zápalné fľaše

ATÉNY - Jeden grécky policajt utrpel zranenia, keď zamaskovaní útočníci hodili v nedeľu zápalné fľaše na aténske ústredie vládnucej ľavicovej strany Syriza. Informovali o tom miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Po útoku zadržali 35 podozrivých na vypočúvanie, uviedol podľa agentúry AP policajný zdroj, ktorý o prípade hovoril pod podmienkou anonymity vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

 

Tajomník Ústredného výboru Syrizy Panajotis Rigas odsúdil "vražedný" útok s tým, že ho spáchali kriminálni násilníci a nebol ideologicky motivovaný.

 

Na budovu hodili päť zápalných fliaš, pri útoku zhorelo jedno vozidlo.

 

Grécke opozičné strany vystupňovali v poslednom čase kritiku vládnej strany s tvrdením, že postupuje nedbalo v otázkach bezpečnosti po nedávnych útokoch, ktorých terčom sa stali autobusy a automaty na cestovné lístky. Syrizu oponenti obvinili, že chráni samozvanú anarchistickú mládež, ktorá sa dopúšťa takýchto činov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies