Na Úrade vlády zasadala Bezpečnostná rada. Témou boli vyhrážky a útoky na internete

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 11:20 • 2 min
Na Úrade vlády zasadala Bezpečnostná rada. Témou boli vyhrážky a útoky na internete

BRATISLAVA - V stredu na Úrade vlády zasadá druhá Bezpečnostná rada SR za týždeň. Síce názov stretnutia evokuje zásadné závery pre verejnosť, nebýva tomu tak. Skôr je to príležitosť pre slovenské, ale aj zahraničné bezpečnostné zložky, aby si vymenili informácie ohľadom atentátu na predsedu vlády Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

„Možno, že predbiehame. Ale hovoríme o návrhoch zmien, ktoré budú súvisieť so širokou diskusiou o tom, ako predchádzať takým situáciám, aby sa vôbec stali. Určite sa sústredíme na nenávistné prejavy, vyhrážky, útoky a aj na verbálne útoky voči životu a zdraviu, ktoré sú už aj dnes chránené, ale nie vždy sa za nimi nachádza nejaká silnejšia, efektívnejšia represia,“ vyhlásil nedávno Kaliňák.

Na otázku, či Bezpečnostná rada plánuje aj niečo robiť s verejnými zoskupeniami ľudí, nakoľko sa často poukazovalo, že tam sa vyhrocovala situácia, Kaliňák pre agentúru SITA odvetil, že nechce „nahrádzať ministra vnútra, čiže zajtra sa môžete spýtať na bezpečnostnej rade.“

Po zasadnutí Bezpečnostnej rady, krátko pred 11:00 pred novinárov predstúpili minister obrany Robert Kaliňák, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), ale aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. „Môžem zodpovedne občanom povedať, že všetky štátne orgány, ktoré zodpovedajú za bezpečnosť v tejto krajine, si plne uvedomujú situáciu, v ktorej sa nachádzame,“ povedal v úvode tlačovej konferencie generálny prokurátor Žilinka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Pravda, SITA, Startitup, Foto: pravda.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies