Na Ukrajine zadržali českého poslanca, musel sa vrátiť

NETKY.SK • 17 December 2015, 13:52 • 2 min
Na Ukrajine zadržali českého poslanca, musel sa vrátiť

KYJEV - Na ukrajinskom letisku zadržali v stredu poslanca českého parlamentu za Komunistickú stranu Čiech a Moravy (KSČM) Zdeňka Ondráčka, ktorý sa ako nežiaduca osoba musel vrátiť do Českej republiky. Dôvod jeho zadržania zatiaľ nie je známy, napísal dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Priletel som na konferenciu ohľadom volieb, bol som dvakrát pozorovateľ volieb v Mariupole, ale povedali mi, že ma zaradili na zoznam nežiaducich osôb a nepustili ma na územie," povedal pre denník Právo Ondráček.

 

Konanie úradníkov bolo podľa jeho názoru zvláštne. "Dokonca chceli, aby som si kúpil spiatočnú letenku, čo som odmietol a povedal, že keď ma chcú vyhostiť, nech mi zabezpečia dopravu," dodal.

 

Poslanca na letisku Ukrajinci podrobili aj výsluchu o jeho ceste - čo je dôvodom návštevy, prečo letel cez Viedeň a tak podobne. "Na diplomatický pas mi povedali, že ich nezaujíma, pretože som na zozname nežiaducich osôb," povedal .

 

Prečo sa na tento zoznam dostal, Ondráček vraj netuší. Zatiaľ nevie, ako bude situáciu riešiť. "Som teraz polhodinu v Česku. Najprv sa vyspím, pretože som celú noc nespal. Po rokovaní s vedením klubu KSČM zvolíme ďalší postup," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies