Na Pohodu prídu Future Islands i Benjamin Clementine

NETKY.SK • 7 Február 2017, 11:35 • 2 min
Na Pohodu prídu Future Islands i Benjamin Clementine

BRATISLAVA - Organizátori 21. ročníka multižánrového festivalu Pohoda, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne, dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook zverejnili mená ďalších troch potvrdených účinkujúcich.

slovakia

left justify in out

Patrí medzi nich americká synthpopová skupina Future Islands, ktorá od svojho vzniku v roku 2006 vydala albumy Wave Like Home (2008), In Evening Air (2010), On The Water (2011) a Singles (2014). Formáciu tvoria Gerrit Welmers (klávesy), William Cashion (basgitara, gitara), Samuel T. Herring (spev) a koncertný bubeník Michael Lowry. V piatok 7. apríla plánujú vydať novinku The Far Field, na ktorej hosťuje aj speváčka Debbie Harry z kapely Blondie. Z nahrávky už predstavili singel Ran.

 

Druhým nováčikom v programe je anglický spevák a hudobník Benjamin Clementine. Dvadsaťosemročný muzikant vyrástol v Londýne, no značnú časť života prežil v Paríži, kam sa presťahoval v 19 rokoch. Okrem hrania na ulici sa živil aj komornými vystúpeniami v menších hoteloch či baroch. Neskôr ho objavil istý hudobný agent. Následne mu vyšli dve EP s názvami Cornerstone (2013) a Glorious You (2014). Po návrate do rodného Londýna sa onedlho objavil na televíznych obrazovkách v rámci hudobného programu Later... with Jools Holland. Okamžite si získal pozornosť odborníkov a stanica BBC Clementina nazvala nezvyčajným talentom. Predvlani vydal debutový album At Least For Now, za ktorý získal prestížnu Mercury Prize.


Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na nemeckého producenta a dídžeja, ktorý si hovorí Boys Noize. Tridsaťštyriročný rodák z Hamburgu, vlastným menom Alexander Ridha, doteraz ponúkol albumy ako Oi Oi Oi (2007), Power (2009), Out of the Black (2012) či Mayday (2016). Spolupracovali s ním už Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, Erol Alkan, Jean-Michel Jarre alebo G-Dragon. Je tiež členom dua Dog Blood, v ktorom pôsobí aj Skrillex.


Účasť na Pohode už predtým potvrdili Alt-J, Ylvis, Birdy, Jake Bugg, Squarepusher, Mark Lanegan Band, Beardyman’s Dream Team, Slaves, Charlie Winston, Sleaford Mods, Dillon, Machinedrum, Beak, Shobaleader One, Salut c'est cool, Tommy Cash, Ho99o9, C Duncan, Elektro Guzzi, Maya Belsitzman & Matan Ephrat, The Hydrant, Resisters, Egopusher, The Wilderness, Black Box Revelation alebo Chiki liki tu-a. Priestor dostane aj koncertné prevedenie albumu Bolo nás jedenásť (1981), v rámci ktorého sa predstavia Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik alebo Dano Salontay. Jeden z festivalových dní bude patriť aj spomienke na Pohodu z roku 1997, keď sa na jednom pódiu predstavia interpreti, ktorí vtedy vystúpili na festivale. Patria medzi nich Auktyon, Garage, Laura a její tygři, MCH Band, Polemic, Chór vážskych muzikantov, projekt Flow spoluzakladateľa Pohody Mária Michnu a Bez ladu a skladu, kde spieva Michal Kaščák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies