Na juhozápade Nigeru údajne zahynuli traja americkí vojaci

NETKY.SK • 5 Október 2017, 08:40 • 2 min
Na juhozápade Nigeru údajne zahynuli traja americkí vojaci

WASHINGTON - Životy troch príslušníkov amerických špeciálnych jednotiek si vyžiadal útok neznámych ozbrojencov, ku ktorému došlo na juhozápade Nigeru, kde Američania spolu s príslušníkmi nigerských ozbrojených síl vykonávali bežnú hliadkovaciu činnosť. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ďalší dvaja príslušníci americkej armády utrpeli pri útoku zranenia a podľa spravodajskej televízie CNN, ktorá sa odvoláva na nemenovaný zdroj z prostredia americkej armády, zranení boli aj viacerí nigerskí vojaci.

 

Americké ministerstvo obrany (Pentagón) odmietlo správy komentovať, avšak velenie amerických síl v Afrike uviedlo, že "spoločná americko-nigerská hliadka sa na juhozápade Nigeru dostala pod nepriateľskú paľbu".

K útoku údajne došlo neďaleko hraníc s Mali, približne 200 kilometrov severne od nigerskej metropoly Niamey, na území ovládanom teroristickou organizáciou al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM).

Americké špeciálne jednotky plnia v Nigeri spravodajské, prieskumné a výcvikové úlohy. Cieľom ich nasadenia je pomoc nigerským silám v boji s islamskými extrémistami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies