Na hraniciach Jordánska čaká vyše 12.000 sýrskych utečencov, ich počet stále rastie

NETKY.SK • 6 Január 2016, 12:01 • 2 min
Na hraniciach Jordánska čaká vyše 12.000 sýrskych utečencov, ich počet stále rastie

AMMÁN - Jordánsko priznalo, že na jeho hraniciach sa nazbieralo vyše 12.000 sýrskych utečencov čakajúcich na vstup do krajiny.

slovakia

left justify in out

Hovorca vlády Mohammed al-Momani povedal v utorok pre tlačovú agentúru Associated Press, že "ich je 12.000, ale tento počet sa stále zvyšuje". Podobný odhad Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) pritom Jordánsko pôvodne odmietlo s tým, že je prehnaný.

 

Utečenci, ktorí uviazli v odľahlej púštnej oblasti na sýrsko-jordánskych hraniciach, tam často strávia celé týždne či mesiace za zhoršujúcich sa humanitárnych podmienok, varovali humanitárne organizácie. V decembri UNHCR vyzval Jordánsko, aby prijalo týchto utečencov.

 

Podľa vyjadrenia Momaniho umožňujú každý deň vstup 50 až 100 utečencov, pričom prioritne púšťajú ženy, deti, starších a chorých ľudí. Hromadný vstup označil za nepravdepodobný vzhľadom na bezpečnostné obavy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies