Na grémiu o programe schôdze aj náhradníkoch za Lipšica

NETKY.SK • 4 Október 2016, 14:48 • 2 min
Na grémiu o programe schôdze aj náhradníkoch za Lipšica

BRATISLAVA – Na nadchádzajúcej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá sa začne 11. októbra, prerokujú poslanci 81 bodov. Agentúru SITA o tom po dnešnom poslaneckom grémiu informoval podpredseda OĽaNO-NOVA Richard Vašečka. Členovia poslaneckých klubov s predsedom parlamentu Andrejom Dankom hovorili aj o tom, kto nahradí Daniela Lipšica v parlamentných výboroch, ktorých bol členom.

slovakia

left justify in out

Lipšic doručil 30. septembra do Kancelárie predsedu NR SR Danka oficiálny list, v ktorom vzdáva mandátu. K takémuto rozhodnutiu dospel v noci po nehode, pri ktorej zrazil chodca, ktorý na následky zranení zomrel v nemocnici.

 

Poslanci na 10. schôdzi parlamentu prerokujú okrem vládnych návrhov zákonov aj poslanecké, prevažne z dielne opozície. „Prebrali sme program schôdze, mal by mať 81 bodov. Hovorili sme aj o harmonograme schôdzí na rok 2017,“ povedal Vašečka s tým, že s ostatnými zástupcami jednotlivých poslaneckých klubov sa dohadovali, ktoré body budú termínované počas schôdze.

 

„Riešili sme aj náhradníka za exposlanca Lipšica, jeho umiestnenie do výborov a rovnako aj na predsedníckom poste v osobitnom kontrolnom výbore na kontrolu Slovenskej informačnej služby, ktorého predsedom bol práve Lipšic,“ dodal. Poslanecký klub OĽaNO-NOVA navrhuje ako náhradníka Gábora Grendela. „Voľba my mala byť v stredu na budúci týždeň,“ uzavrel Vašečka.

 

Ako náhradník za Lipšica nastúpi do parlamentu občiansky aktivista Ján Marosz. Nahradiť by mal Lipšica aj ako člen ústavnoprávneho výboru.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies