Na českom veľvyslanectve vo Viedni podpálili rakúsku vlajku

NETKY.SK • 29 Október 2014, 15:04 • 2 min
Na českom veľvyslanectve vo Viedni podpálili rakúsku vlajku

VIEDEŇ - Rakúsky Spolkový úrad pre ochranu ústavy a boj proti terorizmu vyšetruje udalosť z noci na utorok, keď neznámi páchatelia podpálili štátnu vlajku pri hlavnom vstupe do českého veľvyslanectva vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Podľa stredajšieho vyjadrenia hovorcu tamojšej polície pre verejnoprávnu stanicu ORF podpaľačský útok nahlásil v utorok o pol druhej nadránom jeden z pracovníkov zastupiteľstva. Veľvyslanec Jan Sechter v rozhovore pre spravodajský portál Aktuálně.cz povedal, že podpálenie vlajky je "nepríjemné", činu však nechce pripisovať žiadny "politický podtext". Česi v utorok oslavovali výročie vzniku Československa, ktoré je v krajine štátnym sviatkom, podľa Sechtera však môže ísť v tejto súvislosti "nanajvýš o hlúpu provokáciu".

 

Rakúske orgány po udalosti začali trestné stíhanie neznámej osoby pre hanobenie cudzích štátnych symbolov, informuje ORF. Veľvyslanec v rozhovore pre Aktuálně.cz prisľúbil, že jeho misia bude používať vlajku z menej horľavého materiálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies