Na amerických cestách zahynulo vlani takmer 6-tisíc chodcov

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 08:12 • 2 min
Na amerických cestách zahynulo vlani takmer 6-tisíc chodcov

WASHINGTON - V roku 2016 zahynulo na amerických cestách takmer 6000 chodcov, čo je najviac za ostatných 20 rokov, pričom smrteľné nehody chodcov pribúdajú rýchlejšie ako nehody so smrteľnými následkami u motoristov. Vyplýva to z dnes zverejnenej štatistiky vypracovanej pre americké ministerstvo dopravy.

slovakia

left justify in out

Oproti roku 2015 sa počet smrteľných nehôd chodcov zvýšil o 11 percentuálnych bodov. Príčinami tohto stavu by mohli byť vyšší počet motorových vozidiel v dôsledku lepšej ekonomickej situácie, nižšie ceny pohonných hmôt a vyšší počet chodcov, ktorí tento spôsob dopravy uprednostňujú zo zdravotných alebo environmentálnych dôvodov.

 

Podľa výskumníkov by však rozhodujúcim faktorom v náraste nehodovosti chodcov mohlo byť najmä používanie mobilných telefónov a iných elektronických zariadení, ktoré odpútavajú pozornosť účastníkov cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies