MZV varuje Slovákov pred hurikánom Matthew v oblasti Karibského mora

NETKY.SK • 4 Október 2016, 11:16 • 2 min
MZV varuje Slovákov pred hurikánom Matthew v oblasti Karibského mora

HAVANA/BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí SR varuje pred hurikánom Matthew, ktorého prechod Jamajkou, Haiti, východnou časťou Kuby a Bahamami sa očakáva v priebehu dnešného dňa a v strede týždňa. Informuje o tom slovenské veľvyslanectvo v Havane na internetovej stránke rezortu diplomacie.

slovakia

left justify in out

"Z južnej časti Karibského mora sa pohybuje severným smerom hurikán Matthew. Jeho prechod Jamajkou, Haiti a východnou časťou Kuby, kde sa za najohrozenejšie oblasti predpokladajú provincie Guantánamo a Santiago de Cuba, sa očakáva v priebehu utorka od skorých ranných hodín miestneho času. Sprevádzať ho má silný vietor a intenzívne dažde," uvádza rezort diplomacie.

 

Ak sa Slováci rozhodnú vycestovať do menovaných oblastí, mali by rátať s obmedzením vnútroštátnych letov a dopravných spojení medzi uvedenými karibskými ostrovmi.

 

"Podľa predpovedí meteorológov má hurikán následne pokračovať v strede týždňa smerom na Bahamy," upozorňuje ministerstvo.

 

Veľvyslanectvo ďalej vyzýva všetkých Slovákov, ktorí plánujú cestovať do týchto oblastí, aby pozorne sledovali správy na webových stránkach amerického Národného centra pre hurikány so sídlom v Miami na Floride (www.nhc.noaa.gov) a držali sa pokynov miestnych úradov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies