Mužovi, ktorý s vrtuľníkom pristál na washingtonskom Kapitole, hrozí 9,5 roka väzenia

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 06:55 • 2 min
Mužovi, ktorý s vrtuľníkom pristál na washingtonskom Kapitole, hrozí 9,5 roka väzenia

WASHINGTON - Mužovi z amerického štátu Florida, ktorý so svojím ľahkým jednomiestnym vrtuľníkom pristál v apríli pred sídlom Kongresu na washingtonskom Kapitole, hrozí po vznesení obvinení až 9,5 roka väzenia. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa vyhlásenie ministerstva spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Douglas Hughes (61) z mesta Ruskin na Floride čelí podľa ministerstva šiestim obvineniam vrátane nedodržania požiadaviek na registráciu lietadla a narušenia obmedzeného vzdušného priestoru. Hughesa, ktorý pracuje ako poštový doručovateľ, polícia zadržala 15. apríla, keď po lete z mesta Gettysburg v štáte Pensylvánia pristál so svojím malým vrtuľníkom na trávniku neďaleko sídla amerického Kongresu.

 

 

Hughes po zadržaní uviedol, že prostredníctvom malého vrtuľníka chcel doručiť všetkým 535 kongresmanom listy, upozorňujúce na vplyv veľkých peňazí v americkej politike.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies