Murray sa odhlásil z Roland Garros, má problémy s chrbtom

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 10:28 • 2 min
Murray sa odhlásil z Roland Garros, má problémy s chrbtom

LONDÝN - Škótsky tenista Andy Murray sa v utorok odhlásil z druhého grandslamového turnaja roka Roland Garros, pretože má chronické zranenie chrbta a chce sa pripraviť na sezónu na trávnatých dvorcoch.

slovakia

left justify in out

Víťaz US Open Murray sa stretol tento týždeň so špecialistom po tom, ako ho zranenie minulú stredu donútilo nedohrať zápas so Španielom Marcelom Granollersom na Italian Open. 

"Je to skutočne ťažké rozhodnutie, milujem hrať v Paríži, ale na základe lekárovej rady nie som teraz fit na súťažný tenis," cituje Murraya agentúra AP. "Ospravedlňujem sa organizátorom a ďakujem všetkým, ktorí mi prejavili podporu. Teraz sa absolútne sústredím na to, aby som sa dostal späť na kurty čo najskôr."

Roland Garros odštartuje v nedeľu. Minulý týždeň v Ríme na začiatku druhého setu proti Granollersovi si nechal Brit masírovať ľavý stehenný sval a dolnú časť chrbta. Razom pochopil, že na parížske finále, ktoré mu chýba ako jediný "major", nedosiahne ani v tejto sezóne.

"Mojim problémom je dolná časť chrbta. Už je to však problém dlhší čas. Chcem sa uistiť, že sa z toho dostanem. Trápim sa s tým však už od konca roka 2011 a zhoršilo sa to počas minuloročnej antukovej sezóny. Bol by som veľmi prekvapený, ak by som hral v Paríži," uviedol nedávno Murray.

Škótsky tenista to dotiahol v minulej sezóne na Roland Garros do štvrťfinále, kde prehral s Davidom Ferrerom. Neskôr sa prebojoval vo Wimbledone do finále, kde ho zdolal Roger Federer. Túto prehru však švajčiarskemu tenistovi vrátil, keď získal zlatú olympijskú medailu, a triumfoval aj na US Open vo finále nad Novakom Djokovičom, čo znamenalo v jeho kariére zisk premiérového grandslamu.

Wimbledon sa v tomto roku uskutoční od 24. júna do 7. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies