Most Híd berie výsledky volieb ako výzvu

NETKY.SK • 17 November 2014, 08:27 • 2 min
Most Híd berie výsledky volieb ako výzvu

BRATISLAVA – Výsledky týchto volieb sú pre nás výzva. Musíme zintenzívniť spoluprácu s našimi starostami či poslancami a vymyslieť model efektívnej spolupráce s úspešnými nezávislými kandidátmi. Povedali to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave zástupcovia strany Most-Híd.

slovakia

left justify in out

Predseda strany Béla Bugár tvrdí, že aj napriek nižšiemu počtu ich kandidátov, ako pred štyrmi rokmi, považuje voľby za úspešné. „Udržali sme si svoje pozície v Rožňave, získali sme Kráľovský Chlmec. Nezávislí kandidáti s našou podporou zvíťazili v Štúrove, Fiľakove, Nových Zámkoch či vo Veľkom Mederi,“ opísal. Taktiež ho teší, že vo voľbách v Prešove strana podporila víťaznú kandidátku Andreu Turčanovú.
      

"Máme 173 primátorov a starostov, ktorí zvíťazili priamo našou podporou. Buď boli v našej strane alebo dostali od nás koaličnú podporu. Uspeli aj 46 nezávislí, o ktorých vieme, že sme ich taktiež podporili," spresnil Bugár, ktorý podotkol, že oproti roku 2010 dosiahol Most-Híd aj väčší počet poslancov v bratislavskom mestskom zastupiteľstve.
      

Lucia Žitňanská vníma, že voľby priniesli politickým stranám viacero otázok, ktoré si musia zodpovedať vo svojich centrálach. „Napríklad, čo musíme robiť inak, aby sme si ako politické strany udržali dôveru verejnosti? Stranícka podpora kandidáta neznamená automatický jeho úspech. V niektorých prípadoch to môže byť aj hendikepom,“ uviedla podpredsedníčka strany. Tvrdí, že pre Most-Híd je pred parlamentnými voľbami najväčšou výzvou nadviazať užšiu spoluprácu s občianskymi združeniami a nezávislými kandidátmi. "Chceme tiež vysvetliť občanom, že tie najväčšie problémy Slovenska, nie sú vždy riešiteľné jednoduchými heslami či cestami. Myslím tým napríklad korupciu, vymožiteľnosť práva, nezamestnanosť či regionálne rozdiely," dodala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies