Moslimské bratstvo prirovnalo vládu k diktatúre Adolfa Hitlera

NETKY.SK • 3 Október 2013, 17:09 • 2 min
Moslimské bratstvo prirovnalo vládu k diktatúre Adolfa Hitlera

KÁHIRA - Egyptské Moslimské bratstvo dnes ostro kritizovalo armádu za to, že zvrhla islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Zároveň prirovnalo vládu armády k diktatúre Adolfa Hitlera alebo hrôzovláde starorímskeho cisára Nera, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kritické vyjadrenia Moslimského bratstva majú pravdepodobne posilniť podporu demonštrácie proti armáde a jej prevratu z 3. júla, po ktorom padla vláda dlhoročného predsedu hnutia a prezidenta Mursího. Protestné zhromaždenie organizované Moslimským bratstvom je naplánované na nedeľu. Demonštráciu v centre Káhiry chystajú na nedeľu aj prívrženci armády, aby si pripomenuli začiatok vojny proti Izraelu v roku 1973, čo zvyšuje pravdepodobnosť zrážok medzi obidvoma tábormi.

Moslimské bratstvo vydalo svoje vyhlásenie v čase, keď je na návšteve Káhiry šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová, ktorá sa pokúša nájsť prijateľné riešenie egyptskej politickej krízy. Ashtonová sa dnes stretla so šéfom egyptských ozbrojených síl, generálom Abdalom Fattáhom Chalílom Sísím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies