Moskovský súd predĺžil Navaľnému domáce väzenie

NETKY.SK • 10 Október 2014, 16:47 • 2 min
Moskovský súd predĺžil Navaľnému domáce väzenie

MOSKVA - Známy ruský opozičný aktivista Alexej Navaľnyj zostane v domácom väzení až do 14. januára 2015. Rozhodol o tom dnes moskovský súd, ktorý tým vyhovel žiadosti prokuratúry zaoberajúcej sa kauzou Yves Rocher.

slovakia

left justify in out

V nej je Navaľnyj spolu s bratom Olegom obvinený z podvodu a prania špinavých peňazí. Vyšetrovatelia oznámili, že Navaľnyj so svojím bratom obrali miestnu pobočku francúzskeho výrobcu kozmetiky Yves Rocher o 26 miliónov rubľov (vyše 590.000 eur) a "preprali" 21 miliónov rubľov (vyše 476.000 eur).
     

V domácom väzení má Navaľnyj zakázané prijímať návštevy a komunikovať na sociálnych sieťach, čo však nedávno porušil. Práve vďaka svojim blogom o politickej scéne v Rusku a všadeprítomnej korupcii sa Navaľnyj svojho času stal verejne známou osobou.
     

Novým obvineniam v kauze Yves Rocher predchádzal vlani v októbri verdikt odvolacieho súdu v Kirove, ktorý zmenil päťročný trest väzenia pre Navaľného na podmienečný. Aj proti tomuto verdiktu sa Navaľného advokáti odvolali, ale odvolací súd ho v septembri potvrdil. 
     

Navaľnyj sa podľa obžaloby podieľal na organizácii krádeže dreva zo štátnej spoločnosti KirovLes, ktorá v jej dôsledku prišla o 16 miliónov rubľov (370.000 eur). Trestného činu sa podľa súdu dopustil v roku 2009 ako poradca liberálneho gubernátora Kirovskej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies