Mojsejová ostáva vo väzbe, súd zamietol jej sťažnosť

NETKY.SK • 17 September 2013, 13:09 • 2 min
Mojsejová ostáva vo väzbe, súd zamietol jej sťažnosť

KOŠICE – Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvinenej Nory Mojsejovej proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o vzatí do väzby.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Doložila, že obvinená zostáva vo väzbe pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov a spoluobvinených.

Súd 6. septembra 2013 rozhodol, že Eleonóra Mojsejová (54) poputuje do vyšetrovacej väzby. Tento krok bol odôvodnený tým, aby vraj nemala dosah na svedkov v prípade neoprávneného obohacovania sa na daniach. Podnikateľka však tvrdí, že nikoho neovplyvňovala a dôvody na obmedzovanie svojej osobnej slobody nevidí. Jej právna zástupkyňa preto okamžite po verdikte podala odvolanie. 

Podnikateľku Eleonóru Mojsejovú zatkli v utorok 3. septembra, dali ju do cely predbežného zadržania. Je obvinená z daňových podvodov. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH obvinení takto získali údajne vyše milión eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies